مقالات

سرمایه گذاری در زمینه هنر

یکی از روش های سرمایه گذاری که می خواهیم در مورد آن صحبت کنیم خرید آثار هنری و در واقع سرمایه گذاری در هنر است . بعضی از ما وقتی قصد خرید یک کالای هنری را داریم آن را به نوعی هزینه و یا پول خرج کردن برای یک کالای لوکس در نظر می گیریم . ولی وقتی شما قصد خرید یک اثر هنری دست ساز و اصیل را دارید هیچ گونه هزینه ای نمی کنید و در عوض به نوعی اقدام سرمایه گذاری می کنید .

مولفه هنر از دیر باز مورد توجه انسان واقع شده است و آدمی از هنر به عنوان وسیله ای برای زیبا تر و دلنشین تر شدن محیط زندگی خود استفاده کرده است .
در واقع هنر جزء استعداد ها و قدرت های درونی و ذاتی آدمی به شمار می رود که از دیر باز سعی در به نمایش در آوردن آن به اشکال و ابعاد مختلف دارد . این هنر که از اعماق ذهن آدمی سرچشمه می گیرد و توسط قسمت های مختلف بدن خود را آشکار می کند بسیار ارزشمند بوده و هر انسانی از هر سن ، طبقه و ملت را به سمت خود جلب می کند . از این رو آثار هنری مختلف متقاضیان زیادی دارد که این امر به بالا رفتن ارزش های مادی و معنوی آن کمک می کند .

همگی ما وقتی صحبت از سرمایه گذاری می شود ذهنمان به سمت بازارهای بورس و اوراق بهادار ، طلا و سکه ، ارزهای خارجی و یا دیجیتالی و همچنین املاک و مستغلات کشیده می شود . ولی باید دانست که سرمایه گذاری و به چرخه در آوردن پول خیلی وسیع تر و گسترده تر از این گزینه ها است و شما می توانید در عرصه های بسیار گسترده ای پول خود را به جریان انداخته و شاهد چندین برابر شدن آن باشید .

سرمایه گذاری در حوزه هنر

خرید آثار هنری از هنرمندان یکی از پر جاذبه ترین و برترین شگل های سرمایه گذاری به شمار می رود که شما با اقدام در این زمینه هم به چرخه های صنعت هنر کمک کرده و باعث رونق تجارت هنر و اشتغال زایی برای هنرمندان می شوید و هم کالای را خریداری می کنید که به دلیل تک بودن ، ارزش مادی و معنوی آن هر روز اضافه می شود .
از این رو بسیاری از شرکت ها و موسسات اقتصادی و تجاری و یا اشخاصی که صاحبان ثروت می باشند دنبال نمایشگاه ها و یا حراجی های هستند که در آن اشیای هنری ناب و تک به فروش می رسد .
آنها می خواهند با خرید آثار هنری و اشیای که از دوران های گذشته است و یا اثر دست یک هنرمند است در دارایی های خود ارزش ایجاد کنند و در مدت زمان نه چندان طولانی دارایی و پول های خود را چند برابر کنند .
خرید آثار هنری هنرمندان در حراجی ها ، نمایشگاه ها ، گالری ها هنر ، عتیقه فروشی ها و یا هر جای معتبر دیگری می تواند به عنوان یک سرمایه گذاری با ریسک کم پذیرفته شود که در واقع یک معامله پر بازده در نظر گرفته می شود و ارزش مادی آن به دلیل تک بودنش در کل دنیا روز به روز افزوده می شود .
این را نیز باید در نظر داشت که از علت های اصلی که بسیاری از اشخاص حقیقی و حقوقی به دنبال این گونه سرمایه گذاری ها هستند معافیت از شرایط مالیاتی و گمرکی این نوع معاملات است که به محبوبیت آن افزوده است .
در کنار همه موارد گفته شده این نکته نیز برای اقتصاد یک کشور و یا بهتر بگوییم کل دنیا بسیار اهمیت دارد که نقدینگی و حجم پول موجود در جامعه کنترل و مدیریت شود تا ارزش ارز و پول ملی حفظ شده و گسترش یابد و جلو تورم و کرانی های کالا های اساسی گرفته شود .
از این رو با ایجاد فرهنگ سازی های درست در جامعه و ایجاد رغبت و علاقه در مردم برای جذب سرمایه هایشان به سمت دنیای هنر شما شاهد این هستید که صاحبان سرمایه چه در سطحی حقیقی یا حقوقی دیگر حجم پول و نقدینگی خود را به سمت کالا های اساسی چون املاک ، طلا ، ارزهای بین المللی و… نبرده و به جای آن به خرید و جمع آوری آثار هنری هنرمندان مختلف از ملل گوناگون و دوران ها متعدد می پردازند .
بر اساس تحقیقات به عمل آمده یک اثر هنری می تواند بعد از چهل سال به پیش از 1000 درصد ارزش مادی کسب کند و این یعنی ارزش آثار هنری هر ساله 25 درصد افزایش پیدا می کند .

از طرفی دیگر در کشور شاهد بیکاری و اشغال و کمبود جا برای برخی شغل های دولتی و رشته های دانشگاهی چون پزشکی ، مهندسی و… نبوده و جوانان کشور ترغیب پیدا می کنند که سرنوشت و زندگی آینده خود را به گونه ای دیگر و به عنوان یک هنرمند و سازنده آثار هنری رقم بزنند و در رشته های مختلف هنر که بسیار زیاد هستند تحصیل کرده و مهارت کسب کنند .
این جوانان و دانشجویان بعد از فارغ التحصیلی دیگر نیاز به استخدام در شرکت ها و سازمان های دولتی و خصوصی نداشته و می توانند با کم ترین میزان پول در خانه های خودشان به تولید آثا هنری پرداخته و آن ها را به روش های مختلفی چون اینترنت ، برگزاری نمایشگاه ها و حراجی های هنری به فروش رسانده و به درآمد برسند و کشور از مشکل کمبود شغل در جامعه عبور می کند .
سرمایه گذاری در هنر از نمونه های به شمار می رود که شما شاهد تاثیر حوزه هنر در اقتصاد هستید که این خود به معنای یکی از شاخه های اقتصادی به عنوان اقتصاد خلاق (همان هنر و فعالیت خلاق ذهن و پردازش فکر) است .
در کشور های پیشرفته و صنعتی به دلیل این فرهنگ سازهای درست و جذب دارایی به سمت هنر شما می توانید شاهد رشد پنج درصدی تولید ناخالص داخلی باشید .
طبق تحقیقات به عمل آمده حدود 2250 میلیارد دلار در کل دنیا به اقتصاد خلاق و سرمایه گذاری در زمینه هنر اختصاص یافته است که این مقدار 3 درصد از تولید ناخالص داخلی جهان را در بر می گیرد .
در زمینه اشتغال نیز اقتصاد خلاق توانسته است حدود 30 میلیون شغال ایجاد کرده است .
از این مقدار حدود 743 میلیارد دلار با ایجاد 12.7 میلیون شغل سهم کشورهای آسیا شرقی و اقیانوسیه ، 709 میلیارد دلار با ایجاد 7.7 میلیون شغل متعلق به اروپا ، 620 میلیارد دلار با ایجاد 4.7 میلیون شغل متعلق با آمریکایی شمالی ، 58 میلیارد دلار و با ایجاد 2.4 میلیون شغل متعلق به آفریقا و خاورمیانه و سرانجام 124 میلیارد دلار با ایجاد 1.9 میلیون شغل متعلق به آمریکای لاتین می باشد .
حال با مقایسه این اعداد و ارقام در زمینه اقتصاد خلاق (همان هنر و فعالیت خلاق ذهن و پردازش فکر) در قسمت های مختلف دنیا می توانید از علت موفقیت و سالم بودن و یا بیمار بودن سیستم اقتصادی یک کشور آگاهی کسب کنید .

فواید و مزایای سرمایه گذاری در زمینه هنر

1 . کنترل بیشتر روی دارایی : شما وقتی در زمینه های چون بازار های مالی و بورس ، طلا و خرید ارزهای دیجیتالی و… سرمایه گذاری انجام می دهید دیگر شما هیچ کنترل و مدیریتی بر شرایطی که باعث شود ارزش دارایی شما بالا رود و همچنین ارزش آن پایین نیاید ندارید . اما در سرمایه گذاری روی هنر شما می توانید اختیار و کنترل دارایی خود را در دست گرفته و شاهد ارزش روز افزون آن باشید .
2 . عشق از خرید : شما در هنگام خرید یک اثر هنری ناب از علایق و سلیقه های خود نیز بهره مند می شوید و در هنگام خرید و یا بهتر گوییم در زمان سرمایه گذاری ، شما اثر هنری را انتخاب می کنید که از دیدن آن لذت برده و به شما حسی خوب می دهد .
3 . افزایش روز افزون ارزش آن : همان گونه که قبلا نیز گفته شد آثار هنری به دلیل تک بودن در کل دنیا و همچنین به دلیل این که متقاضیان زیادی در سراسر دنیا دارند می توانند در مدت زمان کوتاهی ارزش و قیمت بالای نسبت به زمان خریداری شده به دست آوردند .
4 . ریسک پذیری کم : سرمایه گذاری در زمینه هنر مانند بازارهای مالی و بورس نیست که نوسانات زیاد دارد . قیمت آنها همیشه رو به افزایش است و به ندرت کم یا ثابت می ماند .
5 . کنترل تورم جامعه : دولت ها با ایجاد زمینه و فرهنگ سازی های می توانند نقدینگی و پول موجود در جامعه را به سمت بازار های هنری هدایت کنند و جلو گران شدن برخی کالاهای اساسی و حیاتی مردم را بگیرند.
6 . اشتغال زایی در جامعه : ایجاد شغل تنها وظیفه دولت ها نیست و تنها کارخانه داران نیستند که نقشی در این زمینه دارند . دیگر مردم و صاحبان ثروت نیز به اندازه پول خود می توانند برای ایجاد اشتغال سهیم باشند . شما یا هر شخص دیگری در صورتی با رشد ثروت شخصی مواجه می شود که مردم آن جامعه درآمد داشته باشند .
هر چه قدر هم وطن شما به درآمد برسد شما چند برابر آنها به درآمد و ثروت می رسید . اگر می خواهید برای کشور خود ایثار کنید و تکلیف خود را نسبت به مردم جامعه خود انجام دهید آثار هنری هنرمندان هم وطن خود را خرید کنید .
این هنرمندان حتی در خانه های خود محصول با ارزش تولید می کند و می تواند خانه های خود را به یک کارخانه تبدیل کند با این اُمید که مطمئن است محصولش توسط شما خریداری می شود .
7 . تاثیر ناپذیری از رکود اقتصادی: تاثیر رکود اقتصادی چه در سطح ملی و یا بین المللی بر بازارهای آثار هنری خیلی کم است . زیرا هنر عرضه محدودی دارد و این کمبود می‌تواند ارزش آثار هنری را در زمان رکود اقتصادی پایدارتر کند.

بازگشت به لیست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *