نام : مونالیزا
سال خلق : 1503-1506
هنرمند : لئوناردو داوینچی
جنبش هنری : رنسانس والا یا رنسانس متعالی
محل نگهداری : موزه لوور شهر پاریس واقع در کشور فرانسه
ابعاد اصلی خود اثر در موزه : (53 × 77) سانتی متر
مواد به کار رفته اثر اصلی : رنگ رغن و صفحه چوب سپیدار
توضیحات
کشیدن نقاشی مونالیزا توسط لئوناردو داوینچی چهار سال زمان برده است . طبق پژو هش های انجام شده سوژه و شخصیت این نقاشی لیزا دل ژوکوندو با نام اصلی لیزا گراردینی یا لیزا دی آنتونیو ماریا است که همسر فرانسیسکو بارتولومئو از اشراف شهر فلورانس ایتالیا می باشد . فرانسیسکو بارتولومئو به داوینچی سفارش می دهد که پرده ای از همسر سوم او را به تصویر بکشد .
همان طور که در تابلو مشاهده می شود سوژه نقاشی بانوی است که دارای لبخند مرموز و رمز آلودی است که گفته می شود با تغییر زاویه دید می توان به تغییر گوشه لب شخصیت تابلو پی برد. پرده ای تور مانند بالای سر این بانو گشیده شده است که این پارچه توری قابل نمایان است و این چنین کاری بسیار ماهرت می خواهد و همچنین منظره ای از طبیعت ، رودخانه و پلی روی رودخانه را مشاهده می کنید که داوینچی در اکثر کار های خور از این گونه مناظر به عنوان پشت زمینه کار های خود استفاده کرده است . .
داوینچی پس از چهار سال کار روی این نقاشی سرانجام قبول نکرد این اثر را به فرانسیسکو بارتولومئو بدهد و پس از سفر به سوی فرانسه این اثر را در سال 1516 به فرانسوای اول پادشاه فرانسه فروخت . سرانجام پس از سال ها و بعد از انقلاب کبیر فرانسه این اثر به موزه لوور پاریس برده شد .
گفتنی است ناپلئون این اثر را به کاخ تویلری در اتاق خود می برد ولی پس از تبعید او تابلو مونالیزا به موزه لوور باز می گردد .
علت شهرت تابلو نقاشی منالیزا
شاید شما وقتی از یک نقاشی اصیل ، مشهور و معروف چیزی را می شنوید تابلو نقاشی مونالیزا به ذهن شما بیاید . اما سوال این جا است که چرا در بین میلیون ها اثر نفیس دیگر این نقاشی در دنیا از همه مشهورت تر و شناخته شده تر است ؟
جواب های مختلفی برای جواب به این سوال وجود دارد . هم چون : خود نقاش این اثر یعنی لئوناردو داوینچی به عنوان یک هنرمند ، معمار ، نقاش ، مخترع و منجم را می توان علت شهرت تابلوی مونالیزا دانست چرا که او در کنار این که یک استاد نقاشی بوده به عنوان یک عالم و دانشمندی به شمار می رود که جزء الگوی رنساانس از او یاد می شود .
دومین علت را می توان به سرگذشت این تابلو و نحوه انتقال آن از ایتالیا به فرانسه نام برد که در بالا به آن اشاره شد و دیگر این که تابلو نقاشی مونالیزا در سال 1911 توسط یکی از کارمندان موزه لوور به نام پروجیا که ملیت ایتالیایی داشت روبوده شد . در هنگام تحویل دادن این اثر توسط پروجیا به مدیر موزه اوفیتزی فلورانس واقع در ایتالیا شناسایی می شود وسپس این نقاشی پس از دو هفته نمایش در موزه اوفیتزی دوباره در سال 1914 به موزه لوور پاریس تحویل داده می شود . گفتی است دزیدن این تابلو دلیل شهرت آن در دنیا است زیرا این موضوع باعث شد که رسانه های آن زمان از دزدیدن اثر هنری گرانی آن هم در مشهورترین موزه دنیا سرو صدای به پا کنند که توجه تمام دنیا را به خود جلب کرند و باعث معرفی و شناخته شدن بیشتر این اثر از داوینچی به جهانیان شود..
نام : جیغ
سال خلق : 1893
ادوارد مونک : هنرمند
جنبش هنری : هیجاننمایی و نمادگرایی
محل نگهداری : گالری ملی نروژ شهر اسلو واقع در کشور نروژ
ابعاد اصلی خود اثر در موزه : (73.5× 91) سانتی متر
مواد به کار رفته اثر اصلی : رنگ روغن ، چَسبرَنگ ، پاستل یا گچرنگ مداد شمعی روی مقوا
توضیحات
تابلو نقاشی جیغ مجموعه ای از چهار نقاشی می باشد که یکی از معروف ترین و شناخته شده ترین آثار هنری جهان می باشد . این اثر در واقع پل میان سبک پسادریافتگری و سبک هیجاننمایی می باشد .
در این نقاشی مردی کچل را می بینید که روی یک پل ایستاده است و چهره اش به گونه ای است که موضوعی دچار وحشت و ترس او شده است این مرد در یک پست زمینه با آسمان سرخ قرار گرفته است .
مونک در این نقاشی و سایر آثار خود از سبک چرخشی قلم مو و استفاده از رنگ ها تند را از ون گوگ به قرض گرفته است تا آثارش از شور و جریان برخوردار باشد . خو هنرمند در مورد این اثر می گوید که یک روز که در حالی که خسته و بیمار بودم و پیاده روی نیز می کردم نگاهان چشمم به آسمان افتاد که همانند خون سرخ است . آهی از دل کشیدم و غم بزرگی را در دل این طبیعت احساس کردم .
دانشمندان علت این سرخی آسمان را پدیده ابرهای رنگینتاب می دانند . یکی از علت های به شهرت رسیدن و ارزش پیدا کردن نقاشی جیغ سرقت نسخه های از آن است که در سال های 1994 و 2004 صورت گرفت ولی سرانجام در سال 2006 از دست سارقان بازپس گرفته شد .
تابلو نقاشی جیغ در سال 2012 به قیمت 100 میلیون یورو در حراجی ساتبیز به فروش رسیده است .
نام : گلهای آفتابگردان
سال خلق : 1888
هنرمند : ونسان ون گوگ
جنبش هنری : پسادریافتگرایی
محل نگهداری : موزه ون گوگ در شهر آمستردام هلند
ابعاد اصلی خود اثر در موزه : (73× 95) سانتی متر
مواد به کار رفته اثر اصلی : پارچه بوم و رنگ روغن
توضیحات
سفر ون گوگ به منطقه آرا واقع در جنوب فرانسه و روبه رو شدن او با طبیعت زیبا و افتاب دلنشین آنجا او را تحت تاثیر قرار می دهد و او انگیزه به تصیر کشیدن موضوعاتی چون هفن نسخه ااز نقاشی های گل های آفتاب گردان را به دست میآورد .
گل های آفتاب گردان از نظر ون گوگ نمادی از عشق ، زندگی ، جریان داشتن ، اُمید و جوشش است در واقع ون گوگ سعی داشته تولد و مرگ و دوباره تولد آدمی را در تمثیلی چون گل های آفتابگردان به نمایش درآورد .
نام : پسر انسان
سال خلق : 1964
هنرمند : رنه ماگریت
جنبش هنری : فراواقعگرایی یا سوررئالیسم
محل نگهداری : مجموعه خصوصی
ابعاد اصلی خود اثر در موزه : (116× 89) سانتی متر
مواد به کار رفته اثر اصلی : رنگ رغن و بوم
توضیحات
این نقاشی در واقع به نوعی خود نگاره رنه ماگریت محسوب می شود . در این نقاشی می توانید مردی با یک پالتو بلند و یک کلاه به سر را مشاهده کنید که صورت او با یک سیب سبز رنگ پوشید شده است . این کار رنه ماگریت یعنی پنهان کردن صورت در پشت یک سیب سبز رنگ نشان دهنده عدم توجه هنرمند به هویت و شهرتی است که قرار است از این نقاشی صادر شود .
رنه ماگریت همیشه سعی در ایجاد آثاری داشت که حس کنجکاوی ، باور ها و حدس و گمان های مخاطبان را به چالش می کشید و او می خواست چیز های که در دنیای واقعیت از دید ما پنهان هستند و ما آنها را طور دیگر و غیر از آن چیزی که باید باشند می بینیم را به صورت خود واقعی آنها به نمایش در آورد و داستانی فلسفی را برای آن ایجاد کند .
او در مورد نقاشی پسر انسان می گوید : هر چیزی که قابل دیدن است و ما آن را می بینیم در واقع چیزی را به عنوان اصالت خود پنهان کرده است که ما با وجود این که دوست داریم آن را ببینیم ولی قادر به دیدن آن نیستیم . او همچین اعتقاد دارد که آدمیان سعی در پنهان کردن اسرار و اصالت خود دارند و برای دین همان خود واقعی آنها باید خود را مسلح به بینش عمیق نمایم .
شاید نام گذاری این اثر به پسر انسان به این دلیل است که رنه مارگریت با خلق آن سعی دارد به داستان آدم و حوا و رانده شدن آنها از بهشت به دلیل نا فرمانی از فرمان خدا و خوردن سیب اشاره کند . پنهان شدن صورت آدمی در پشت سیب نیز نشان از این دارد که خود واقعی آدمیان این چهره معمول نیست بلکه ما آدمیان چیزی دیگر هستم که این بر می گردد به ذات و سرشت ما و سرگشتی که اجداد ما در گذشته داشته اند
نام : دختری با گوشواره مروارید
سال خلق : 1665
هنرمند : یوهانس فرمیر
جنبش هنری : باروک
محل نگهداری : موزه مائریتشویس شهر لاهه واقع در کشور هلند
ابعاد اصلی خود اثر در موزه : (39× 44.5) سانتی متر
مواد به کار رفته اثر اصلی : رنگ رغن و بوم
توضیحات
در این نقاشی می توانید دختر اروپایی را ببینید که از جانب شانه چپ به بیننده نگاه می کند و در پست زمینه ای سیاه قرار دارد و گوشواره های از جنس مروارید بر گوش دارد . این احتمال وجود دارد که سوژه و مدل این نقاشی بانوی به نام ماریا ورمر است که پیشخدمت منزل یوهانس فرمیر به شمار می رفت .
بیشتر آثار یوهانس فرمیر مربوط به تصویر کشیدن مردم عادی بود که در حال کار و تلاش بودن ولی این نقاشی از معدود آثار او است که هیچ گونه توجهی به شغل و فعالیت و زمان و مکانی که در آن حضور داشته نشده است.
این نقاشی که هم اکنون در موزه مائریتشویس شهر لاهه واقع در کشور هلند نگهداری می شود و مورد ترمیم نیز قرار گرفته است و در سال 2004 مردم هلند نقاشی دختری با گوشواره مروارید را به عنوان زیباترین نقاشی هلند معرفی کردند.
نام : گوتیک آمریکایی
سال خلق : 1930
هنرمند : گرنت وود
جنبش هنری : منطقهگرایی یا دیارگرایی
محل نگهداری : موسسه هنر شهر شیکاگو ، ایالت ایلینوی واقع در کشور ایالات متحده آمریکا
ابعاد اصلی خود اثر در موزه : (74.3× 62.4) سانتی متر
مواد به کار رفته اثر اصلی : رنگ رغن و بوم
توضیحات
تابلو نقاشی گوتیک آمریکایی یکی از 10 اثر برتر هنری جهان شناخته می شود . همان گونه که در این اثر مشاهده می کنید زن و مرد کشاورزی را مشاهده می کنید که در پشت آنها یک خانه روستایی سفید قرار دارد .
هنرمند که خود زاده ایالت آیووا بود از یک خانه که موجود در شهر اِلدون ایالت آیووا بود در این اثر خود استفاده کرده است .
مدل و سوژه های این نقاشی دندانپزشک گرنت وود به عنوان مرد کشاورز و خواهرش به عنوان زن این نقاشی می باشد . با دیدن اولیه این اثر فکر می کنید که این دو نفر زن و شوهر هستند ولی در واقع در این اثر نقاش آنها را با عنوان پدر و دختر مجردش به تصویر کشیده است .
عنوان و نام اثر بر گرفته از نوع معماری خانه سفید رنگ واقع در پست زمینه نقاشی است . سبک معماری این خانه مربوط می شود به معماری گوتیک و این یعنی هنرمند در خلق این اثر ، هنر اروپایی قرن پانزدهم را به کار برده است .
انتقاد های زیادی بابت این نقاشی وجود داشت . برخی آن را به نوعی تحقر روستاییان به حساب می آورند ولی عددی دیگر که به عمق این کار هنری دقت داشتند در واقع آن را نوعی دفاع پیرمرد از دخترش در برابر مردان حوس باز می دادند .
نام : بوسه
سال خلق : 1907
هنرمند : گوستاو کلیمت
جنبش هنری : نمادگرایی و هنر نو
محل نگهداری : گالری کاخ بلودر شهر وین واقع در کشور اتریش
ابعاد اصلی خود اثر در موزه : (180× 180) سانتی متر
مواد به کار رفته اثر اصلی : رنگ رغن ، ورق طلا و بوم
توضیحات
در نقاشی بوسه زن و مردی را مشاهده می کنید که لباس های آنها دارای نماد های خاصی است و از طلا پوشیده شده است و آنها در یک پست زمینه آرام هم دیگر را در آغوش گرفته اند و مرد در حال بوسه زدن بر گونه های زن است .
مرد با لباس های از نماد های مستطیلی گردن خود را خم کرده است و به دلیل عدم نمایش چهره در این اثر بی هویت می باشد او بر گونه های زنی که لباس های با نماد های گل دار دارد و بر روی بستری از گل ها زانو زده است و صورت او نمایان است بوسه می زند .
در این نقاشی می توانید به راحتی متوجه یک تلفیق بین دو انسان در حال لذت عشقی شوید که آنها را با هم یکی کرده است . استفاده از پوشش های طلا این موضوع را می رساند که هنگام عشق بازی و اوج لذت عاشقی که همان بوسه است همه چیز طلایی می شود و ارزش طلا را به دست می آورد و می درخشد .
این احتمال وجود دارد که گوستاو کلیمت در این نقاشی از معشوقه خود یعنی امیلی فلاگ به عنوان مدل استفاده کرده است .
نام : سرگردان بر فراز دریای مه
سال خلق : 1818
هنرمند : کاسپار داوید فردریش
جنبش هنری : رُمانتیسم
محل نگهداری : موزه هنری کونتسهاله شهر هامبورگ واقع در کشور آلمان
ابعاد اصلی خود اثر در موزه : (74.8× 94.8) سانتی متر
مواد به کار رفته اثر اصلی : رنگ روغن و بوم
توضیحات
اگر دنبال یکی از برترین و مشهورترین نقاشی های دنیا هستنید می توانید به سراغ نقاشی سرگردان بر فراز دریای مه اثر نقاش معروف آلمانی یعنی کاسپار داوید فردریش بروید که آن را در سال 1818 خلق کرده است .
در این نقاشی بسیار زیبا و دارای حس و احساس خاص می توانید مردی را ببینید که کت سبز تیره و درازی به تن دارد و در بالای قله کوهی پشت بر بیننده ایستاده است و به چوب دستی تکیه داده است . این در حالی است که دریای از ابر و مه در زیر پای او قرار دارد که جنگل ها را در بر گرفته است .
نقاشی سرگردان بر فراز دریای مه به عنوان نماینده و از جمله شاهکار های سبک هنری رُمانتیسم به شمار می رود . همچنین آن را می توان نمادی از تامل در مسیر زندگی در نظر گرفت .
نام : تداوم حافظه
سال خلق : 1931
هنرمند : سالوادور دالی
جنبش هنری : فراواقعگرایی یا سوررئالیسم
محل نگهداری : موزهٔ هنر مدرن یا نوگرا شهر نیویورک واقع در کشور ایالات متحده آمریکا
ابعاد اصلی خود اثر در موزه : (24× 33) سانتی متر
مواد به کار رفته اثر اصلی : رنگ روغن و بوم
توضیحات
تابلو نقاشی تداوم حافظه از مشهور ترین آثار هنری دنیا به شمار می رود که سالوادور دالی آن را در سال 1931 در شهر پاریس فرانسه خلق کرده است . او در خلق این اثر تحت تاثیر اندیشه ها و دیدگاه های فروید قرار گرفت و به خوبی توانست تئوری نرمی و سختی را در این نقاشی مورد بازتاب قرار دهد .
همان گونه که در این نقاشی مشاهده می کنید اشیاء سختی چون ساعت جیبی مانند یک تکه گوشت نرم شده اند و مورچه ها را به خود جذب کرده اند .
نام : امپرسیون، طلوع آفتاب
سال خلق : 1872
هنرمند : کلود مونه
جنبش هنری : دریافتگری یا امپرسیونیسم
محل نگهداری : موزهٔ مارموتان مونه شهر پاریس واقع در کشور فرانسه
ابعاد اصلی خود اثر در موزه : (63× 48) سانتی متر
مواد به کار رفته اثر اصلی : رنگ روغن و کرباس
توضیحات
در این نقاشی می توانید قسمتی از منظره بندر لوآور واقع در شمال غربی کشور فرانسه را مشاهده کنید که هنرمند لحظه ای از غروب آفتاب در آن مکان را نقاشی کرده است .
کلود مونه این اثر را با کشیدن غیر منظم و نرم قلمو بر روی بوم کشیده است . نکته ای که در این جا مورد توجه قرار می گیرد آفتاب در لحظه غروب است که توان و انعکاس نور دهی آن کاملا متناسب با نور بازتاب شده در فضای اطراف می باشد .
نام : شب پرستاره
سال خلق : 1889
هنرمند : ونسان ون گوگ
جنبش هنری : پسادریافتگری یا پُستامپرسیونیسم یا پساامپرسیونیسم
محل نگهداری : موزهٔ هنر مدرن یا نوگرا واقع در شهر نیویورک کشور ایالات متحده آمریکا
ابعاد اصلی خود اثر در موزه : (92× 73) سانتی متر
مواد به کار رفته اثر اصلی : پارچه بوم و رنگ روغن
توضیحات
ون گوگ یک سال قبل از مرگ خود این نقاشی را زمانی که در بیمارستانی واقع در سن رمی دو پروانس در جنوب کشور فرانسه بستری بود کشیده است . متخصصان این اثر او را نماد هنر نوگرای اروپا به شمار می آورند .
در این اثر فوق العاده زیبا شما می توانید درخشش ماه و ستارگان را در یک آسمان زیبا و دارای ابر ببینید . ابر ها توسط باد پر پیچ و خم شده اند و ماه و ستارگان نور خود را منعکس می کنند . همچنین سیاره زهره را به عنوان یک ستاره بزرگ به تصویر در آمده را نیز می توانید ببینید . سرورها در نقاشی در جلو نقاش حین خلق این اثر قرار گرفته نماد عشق و ایستادگی و اوج گرفتن تا آسمان هستند را می توانید مشاهده کنید .
زیر آسمان زیباو پرستاره و تپه های با صفا شهری را مشاهده می کنید که نور چراغ هایشان منعکش شده و چشمک می زنند .گویا ستارگان زمینی به شمار می روند یعنی این نقاشی در کنار ستاره در آسمان دارای ستاره در زمین نیز هست .
کلیسایی را می بینید که همانند سروها تا آسمان اوج گرفته و مانند انسانی می ماند که رو به آسمان دستات خود را دراز کرده و در حال عبادت است .
در تابلو نقاشی شب پر ستاره همه چیز در جریان است و در حال جوشش و این نقاشی را می توان جزء محدود نقاشی های زنده جهان به شمار آورد .
نام : رقص در مولن دو لا گالت
سال خلق : 1876
هنرمند : پیر اگوست رنوآر
جنبش هنری : امپرسیونیسم
محل نگهداری : موزه اورسی شهر پاریس واقع در کشور فرانسه
ابعاد اصلی خود اثر در موزه : (131× 175) سانتی متر
مواد به کار رفته اثر اصلی : رنگ رغن و بوم
توضیحات
پیر اگوست رنوآر این نقاشی را در منطقه مونمارتر پاریس به تصویر کشیده است . در این اثر به خوبی می توانید سبک زندگی و آداب و رسوم و طرز لباس پوشیدن و فرهنگ مردم پاریس را در سده نوزدهم مشاهده و درک کنید.
در نقاشی رقص در مولن دو لا گالت جمعیتی را می بینید که در مکانی در حال شادی و جشن هستند . گروهی روی صندلی ها نشسته و دور میز ها جمع شده اند و در حال نوشیدن و صحبت کردن هستند و گروهی نیز به صورت دو نفری در حال رقص می باشند . ظاهرا افراد حاضر در این نقاشی از دوستان و آشنایان پیراگوست رنوآر می باشند.
او در این نقاشی سعی کرده است به ترکیبی زیبای دست بزند و پیر و جوان ، زشت و زیبا را در زیر پرتو های خورشید و سایه ها درخت قرار دهد.
نام : ناهار قایقرانان
سال خلق : 1881
هنرمند : پیر اگوست رنوآر
جنبش هنری : امپرسیونیسم
محل نگهداری : مجموعه فیلیپس واشنگتن دی سی واقع در کشور ایالات متحده آمریکا
ابعاد اصلی خود اثر در موزه : (172.7× 129.9) سانتی متر
مواد به کار رفته اثر اصلی : رنگ رغن و کرباس
توضیحات
در این نقاشی گروهی از زنان و مردانی را می بینید که در کمال آرامش در یک قایق در حال خوش گذرانی و میل کردن نهار هستند . این نقاشی توسط فردی به نام پل دوراند روئل از پیر اگوست رنوآر خریداری شد و فرزند پل دوراند روئل آن را در سال 1923 به قیمت 125000 دلار به فردی به نام دونکان فیلیپس فروخت
نام : بهار
سال خلق : 1482
هنرمند : ساندرو بوتیچلی
جنبش هنری : رنسانس ایتالیا
محل نگهداری : گالری اوفیتزی شهر فلورانس واقع در کشور ایتالیا
ابعاد اصلی خود اثر در موزه : (314× 202) سانتی متر
مواد به کار رفته اثر اصلی : چسبرنگ روی صفحه چوبی
توضیحات
نقاشی بهار که به پریماورا نیز مشهور است یکی ار مهم ترین آثار هنری در اروپا و مخصوصا دوره رنسانس به شمار می رود که بسیار مورد توجه قرار گرفته است . در این نقاشی مجموعهای از اسطوره ها را مشاهده می کند که در باغی از درختان نارنج دور هم جمع شده اند و در حال انجام فعالیت های خاصی می باشند .
در سمت چپ یک اسطوره را مشاهد می کنید که بانوی را در چنگال خود گرفته است و باد افسانه ای خود را از داخل دهانش بیرون می آورد و با این کار به بانو در حال فرار مسلط می شود . در کنار آن بانوی دیگری را می بینید که لباس های با طرح گل دارد و در حال پاشیدن گلها به دامن طبیعت است . در مرکز نقاشی نیز بانوی را می بینید که شنل قرمز زنگی دارد و در حال نگاه کردن به بیننده است که در بالای سر او فرشته ای مانند یک کودک بال دار که به کوپید معروف است قرار گرفته و چشم هایش بسته شده و تیر و کمان خود را در سمت راست نشانه گرفته است .
در سمت چپ نیز سه زن را مشاهده می کنید که دست هایشان را به هم پیوند داده اند و در حال یک پیمان با هم دیگر هستند و در کنار آنها نیز یک مرد وجود دارد که شمشیرش را به کمرش بسته است و چوپی را به سمت ابر های تیره رنگ دراز کرده است .
نام : شام آخر
سال خلق : 1494 – 1499
هنرمند : لئوناردو داوینچی
جنبش هنری : رنسانس والا یا رنسانس متعالی
محل نگهداری : روی یکی از دیواره های کلیسای سانتا ماریا دله گرتزیه شهر میلان واقع در کشور ایتالیا نگهداری می شود .
ابعاد اصلی خود اثر در موزه : (880 × 700) سانتی متر
مواد به کار رفته اثر اصلی : از چَسبرَنگ بر روی گچ ، قیر و مصطکی ( صمغ زرد رنگی است که از درختچهای به نام پسته مصطکی می گیرند )
توضیحات
شام آخر نام چند نسخه نقاشی از هنرمندانی چون لئوناردو داوینچی ، سالوادور دالی و سیمون پترسون ، آندرهآ سولاری ، جیامپیترینو می باشد که همان طور که مطلع هستید نسخه موجودی که مشاهده می کنید از آن لئوناردو داوینچی است که آن را به صورت یک دیوارنگار در یکی از دیوار ه های کلیسای سانتا ماریا دله گرتزیه شهر میلان به مدت 3 یا 4 سال به سفارش دوک شهر میلان لودوویکو اسفورزا کشیده است.
در این نقاشی می توانید حضرت عیسی که در وسط است و 12 نفر از یاران و حواریون او را که به صورت 4 دسته 3 نفری هستند را مشاهده کنید . سوژه ها و شخصیت های در این نقاشی از سمت راست به چپ : شمعون قانوی ، یهودا یا تادئوس ، متی پسر الفائوس ، فیلیپِ قدّیس ، یعقوب پسر زبدی ، تومای شکاک ، حضرت عیسی ، مریمِ مَجدَلیه یا یوحنا بن زبدی یا یوحنای رسول ، پِطرُس یا شمعون ، یهودا اسخریوطی ، اندریاس قدیس ، یعقوب پسر حلفا و ناتانائیل می باشند .
موضوع نقاشی از این قرار است که حضرت عیسی با توجه به وحی الهی که به او نازل می شود مطلع می گردد که یکی از یاران به او خیانت می کند و از این رو موضوع را به یارانش می گوید و یاران در این نقاشی همان گونه که نمایان است بر آشفته و متعجب می شوند و چنان چه که در کتاب مقدس دین مسیحیت بیان شده از میان یاران یهودا اسخریوطی این خیانت را به ازای دریافت رشوه انجام میدهد .
داوینچی عدد سه را که اغلب اشاره به تثلیث مقدس در هنر کاتولیک دارد را در این نقاشی به صورت رمز و رازی خاص توانسته به تصویر بکشد مثل قرار دادن یاران حضرت عیسی در 4 دسته 3 تایی و یا سه پنجره در پشت نقاشی که پشت زمینه ای از طبیعت را نشان می دهد . همچنین از حالات چهره هر یک از سوژه های نقاشی که بعضی ها اعصبانی و بعضی دیگر متعجب و مشکوک به این و آن و بعضی ها هم در کمال آرامش هستند می توان به خصوصیت های شخصیتی هر کدام پی برد و این که داوینچی قبل از نقاشی این اثر در مورد هر کدام از افراد موجود در این دیوارنگاره مطالعات و پژوهش های را انجام داده است .
نام : گرنیکا
سال خلق : 1937
هنرمند : پابلو پیکاسو
جنبش هنری : حجمگرایی یا کوبیسم
محل نگهداری : در موزه ملی مرکز هنر رینا سوفیا شهر مادرید واقع در کشور اسپانیا
ابعاد اصلی خود اثر در موزه : (776.6× 349.3) سانتی متر
مواد به کار رفته اثر اصلی : رنگ رغن و بوم
توضیحات
پابلو پیکاسو نام این اثر را از اسمی روستایی واقع در اسپانیا به همین نام گرفته است . در واقع هنرمند در این نقاشی قصد به تصویر کشیدن دهکده گرنیکا هنگام بمباران توسط ارتش نازی آلمان را دارد. این اثر یکی از معروف ترین و محدودترین آثار پابلو پیکاسو به شمار می رود که در آن قصد بیان احساسات غیر جنگی را دارد .
در این نقاشی می توانید مجموعه ای از احساساتی چون مرگ، خشونت، بیرحمی، زجر و درماندگی ، اضطراب و وحشت را در این نقاشی احساس کرد که کاملا از چهره های آدمیان و حیوانت موجود در آن مشخص است .
در این نقاشی هر یک از اشکال و چهره های موجود در آن نماد یک چیز خاص است که می توان تفاسیر گوناگونی از آن ارائه داد . مثلا این احتمال وجود دارد که چهره آن گاو که حالتی بی تفاوت دارد اشاره به ژنرال فرانسیسکو فرانکو نظامی اهل اسپانیا و دیکتاتور این کشور دانست . و یا وجود یک لامپ روشن نماد تکنولوژی است که همین نوآوری باعث تخریب زندگی آدمی شده است .